A sorsfejtésről…

Lehet, hogy a populárisabb nevén, „kínai asztrológiaként” ismered, de érdemes tudnod, hogy ez a módszer nem csillagjegyek, csillagállások, bolygómozgások vizsgálatára szolgál (csak a Nap–Föld viszonyok mentén), és a kínaiak „asztrológia” címen egészen másmilyen módszereket (Bíbor Csillag, Hét Kormányzó és Négy Maradvány, 5-csillag asztrológia stb.) értenek. Ezért más a név.

 Ez az emberről szól, akár élettani szinten is, mert a hagyományos kínai gyógyászati művekben is említenek e módszerben használt összefüggéseket. De az asztrológiához hasonlóan időciklusokra épül: 60-féle pillérrel jelöljük az évi, havi, napi és kettősórai időrétegeket, és ezek egymásba rétegződő együttesével áll elő a születési képlet (ami hasonló az asztrológiai módszerek horoszkópjához, csak ez más felépítésű).

 A pillérek jegyekből állnak, a jegyek pedig az öt változási állapot és a yin-yang elv mentén adódnak. Az élet (illetve a sors) lényege a folyamatos változás: átalakuló állapotok, kölcsönhatások határozzák meg, hogy melyik jegy miként érvényesül. A sorsfejtés ezen változások kiértékeléséről, elemzéséről szól: általa tisztább képet kaphatunk egy élethelyzetről, előre tekintve felkészülhetünk sorsfordulatokra, illetve visszatekintve megérthetjük korábbi történések mozgatórúgóit.

 Leolvashatjuk a képletből, hogy mely változások mentén érdemes alakítani a hozzáállásunkat, viselkedésünket, tevékenységünket, szokásainkat ahhoz, hogy összhangba kerüljünk a személyes sorsunkkal. Ezzel tudatosabbá válhat az életvezetésünk, a lehetőségek mentén közlekedve szabad áramlás valósulhat meg ahelyett, hogy tudatlanul, önkéntelenül újra és újra falakba ütköznénk. Vannak kihívások, néha nagy jelentőséggel bírnak, de minden képlet előre lendítő lehetőségeihez meglelhető a kulcs, mert a ciklusok előbb-utóbb elhozzák azokat a jegyeket, amik elősegítik az élet kiteljesedését.

 

A keleti valóságszemlélet arra is tanít, hogy nem csak az idő határozza meg a sorsunk alakulását, tehát nem kell pusztán „kedvező időszakokra” várni, hanem az Ég akarata (időkeretek) mellett ott a Föld (környezetünk adta keretek, amit többé-kevésbé megválaszthatunk és alakíthatunk) és az Ember (saját hozzáállásunk, megélésünk, döntéseink, tetteink, önismeretünk, testi-lelki-szellemi önfejlesztésünk, kapcsolataink, társaságunk szabta mozgástér), melyek szintén lehetőségeket nyújtanak számunkra.

 Életünket ezek szabják meg, s ha e három réteget tekintetbe vesszük, megtalálhatjuk a valódi helyünket és a szabad utunkat a változások közepette. Jó helyen könnyebb boldogulni nehéz időszakban is; együttműködő, támogató társakkal könnyebb az élet, nehéz helyzetben is. A keleti módszerek ezek feltérképezésében is segítenek.

Hornyánszky Simon
életvezetési és Feng Shui tanácsadó, a GURUjet állandó előadója

Többi bejegyzés

OKTATÁS A GURUjetben

OKTATÁS A GURUjetben 2021 augusztusától elindult a szakmai képzés a GURUjetben, melynek célja, hogy rövid idő alatt átfogó szakmai ismereteket tudjunk átadni. Kiváló oktató gárda

Néhány gondolat a Víz elemről

  NÉHÁNY GONDOLAT A VÍZ ELEMRŐL Az 5 elem tana szerint november 15-től kezdődik a Tél a VÍZ elem időszaka, képletemben egy Jin Víz és

NÉHÁNY GONDOLAT A FÉM ELEMRŐL

  „Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból Szeretem? de szeretem.”   A kínai asztrológia

A FÖLD ELEM ERŐSÍTÉSE ÉS A FÖLDELÉS

A GURUjet Asztrológiai Alapítvány augusztus 31-i Tanulószoba óráján felmerült a kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki „nem tud” meditálni és nem nagyon ismer olyan

Szeretne naprakész lenni?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülhessen az aktualitásokról!

Válaszd ki hogyan szeretnél minket támogatni